5 Basit Teknikleri için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını icra etmek binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.

Yangın Bapsı Montajı Nite örgülır? Her binanın malik olduğu alan ve ihtiyacı göz önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı uzman ekipler tarafından dokumalmaktadır.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli ilke ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin halia düşmesidir.

02:34 İzmit'te Kocasının Bilgi Alamadığı Eksikli İtfaiye ve Aynasız Ekiplerini Harekete Geçirdi Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir hanımın kocası, selen alamadığı eşini uyarmak karınin itfaiye, dirimlik ve polis ekiplerini harekete geçirdi. Balkondan deruneriye giren eloğlu, uyuyakalan eşini uyandırırken derin bir dem aldı.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında yaman ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da sınırlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu yürekğimizde yangın kapısı Adana aksatainiz dâhilin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Yangın merdiveni bapsı yanmaz yahut muayyen bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak akseptans edilmektedir.

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu üzere olabilir.

Yangın kapıları yalnız evgin durumlarda binadan kaçışı getirmek bileğil, aynı zamanda yangın kabilinden durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kadar yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakarak yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Ivedi çıkış kapıları olarak da anılan bu kapıların tasarrufı yalnız elden her binada zorunludur. Dayanıklılığı sayesinde yangının yayılmasını belli başlı bir süre engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin idrak süresine denli zaman kazanmanızı sağlar.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda uslu Yangın Kapısı yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zaruri olarak kabul edilmektedir.

Report this wiki page